top of page

Gazonaanleg

De levensduur van een gazon is niet oneindig en is afhankelijk van vele factoren. Onderhoud, kwaliteit, ondergrond en de intensiviteit van het gebruik. In het algemeen gaat een gazon 10 jaar mee. Is uw gazon aan vervanging toe dan zijn er 2 mogelijkheden: je kan zaaien of grasmatten plaatsen.

 

Zowel voor zaaien als grasmatten is een goede grondbewerking zeer belangrijk .

De voorbereiding van de grond voor grasmatten of zaaien zijn quasi dezelfde. Bij arme grond is het nodig een grondverbeteraar toe te voegen voor een mooi en langdurig resultaat. Om uw grond te verbeteren  zijn verschillende materialen mogelijk. Deze grondstoffen zorgen ervoor dat de voedingstoffen geleidelijk worden afgegeven aan het gras en de planten en geven heel wat extra energie voor je gras en je gazon.

 

De keuze van grasmatten of zaaien hangt af van vele factoren.

Bij grasmatten heb je onmiddellijk resultaat, dezelfde dag kijk je al uit op een mooi groen tapijt. Bij het zaaien moet je rekenen dat het allemaal veel langer duurt, het zaad moet kiemen en groeien en in het begin kan het gras ook dunner staan. 

Grasmatten is uiteraard duurder, voor kleinere oppervlakten is het verschil niet zo groot maar bij grote oppervlakten loopt de prijs wel op. Let wel op dat vers gezaaid gras een iets intensievere zorg vraagt na het zaaien. Gras gezaaid in het voorjaar is gevoelig voor onkruid en moet  hiervoor misschien nog enkele malen behandeld worden, terwijl grasmatten onmiddellijk een mooi resultaat geven. Een moeilijke keuze waar wij u graag persoonlijk advies in geven.

bottom of page